Hösten är här med besked!

Vi brukar ju inte hinna åka speciellt mycket under hösten pga arbete och andra roligare saker men vi försöker komma ut när det går. För ett par veckor sedan åkte vi till Oxelösund lite drygt 10 mil enkel resa men den gångna helgen kände vi att Gålö som inte ens tar en halvtimme att åka till var rätt plats! Bokar man plats i förväg men kommer efter att receptionen har stängt får man ett sms med kod till ett skåp där passerkort och lite annat finns i ett kuvert med namn och platsnummer. På kuvertet finns kartan så man behöver inte ens bläddra i den medföljande infotidningen för att komma på rätt plats! Nästan lika smidigt som på Jogersö som inte har bom för infarten och koder till servicehusen.

Medans jag höll på att koppla in el och fixa så vi stod bra så passade Helén på att ta ett litet videomöte med Junie. Teknikens under håller min fru tillräckligt lugn så hon klarar en månad utan att träffas även om det kan vara svårt.

Husbilen är för oss en plats för avslappning och njutning och vi njuter extra mycket av att vara i naturen. På Gålö kommer den extra nära med alla djur som lever där. Totalt avslappnade rådjur så länge som vi inte kom för nära och inte ens då upplevde vi dem som speciellt rädda utan mer att vi kom och störde.

En tur runt Havtornsudd-slingan är ett måste när vi är på Gålö men den här gången fick vi dela på oss, jag och Knasen tog den rundan och Helén och Gaston fick ta en lite snällare runda med tanke på Heléns knä som fortfarande inte är bra efter sommarens lilla missöde. Det är ju rätt mycket upp och ner och dessutom rätt branta avdelningar men otroligt vackert att ta en morgonpromenad där! Tyvärr kände jag av frånvaron av bra motion i mitt vardagliga liv men inte så farligt att jag var tvungen att stanna (fotostunder räknas ju inte…) för att hämta andan.

Även den rundan Helén tog är kuperad men inte lika mycket stenar utan lite mer preparerad bana, längden är nog lite kortare men även den är fin att gå så vi tog den tillsammans på söndagsmorgonen. Givetvis passade vi på att köra lite apportering längs slingan men då tog vi inga bilder!

Min pappa brukar alltid säga att ”detta är den vår de svaga kallar höst” och lite så försöker jag tänka. Jag älskar den vackra hösten i naturen men kanske inte att allt blir blött och fuktigt men då får man ju trösta sig med en liten brasa!

På lördagen tog vi en liten lagom promenad för Heléns knä ner till en av alla små stränder på Gålö och grillade lite korv på vår portabla eldstad/grill, den är väldigt smidig att stoppa ner i ryggsäcken eftersom den inte tar mer plats än en lite större laptop.

Vi har inte varit helt nöjda med hur vår Chromecast har fungerat i husbilen till skillnad från de vi har hemma. Lösningen blev till slut en adapter som klonar skärmen på telefonen via USB-C samtidigt som den har laddning. Den laddar inte tillräckligt för att öka batteriets nivå märkbart men den lyckas oftast hålla kvar den på samma nivå. Den drar ju en del när skärmen är på hela tiden. Problemet med Chromecasten är troligtvis mest ett problem med vår router i husbilen som inte mår speciellt bra längre. Den här lösningen fungerar, dessutom utan att kräva ett nätverk, med den enda nackdelen att jag blir av med min telefon…

Helgens ”missöde” var att vi för första gången lyckats få slut på gasol i husbilens stora gasolflaska, den enda som normalt är kopplad till bilens system. Inget egentligt problem eftersom vi har en som vi i stort sett bara använder till grillen men när det var dags för matlagning blev det lite trixigare än vanligt eftersom vi behövde använda både spisen och grillen. Maten på spisen fick bli färdig först och sen fick jag gå ut och skifta flaskan till grillen istället, funkade helt OK med den maten. På söndagen hade vi tänkt grilla kyckling som ju är lite mer noga att det blir lagom grillat men efter vår (sena) lunch på några bratwurst så blev middagen bara ett par mackor istället och då försvann problemet för den kvällen.

När jag stod där och skulle skifta tillbaka gasolflaskan till husbilens system tänkte jag tillbaka på vår Kabe husvagn som hade ett extra gasoluttag. Då hade det här problemet inte varit ett problem helt enkelt! Risken är väl att man missar att duokontrollen har bytt flaska och tömmer bägge två istället…

Veckan är ju en kortvecka men jag har hunnit med en konferens på underbara Sundby Gård och som vanligt går jag direkt ner till sjön när jag kommer dit för att förhoppningsvis kunna ta ett fint foto och i tisdags var det spegelblankt och nästan helt klart till skillnad från morgonpromenadens dimma. I övrigt har säsongen för att elda i kaminen kommit och vi fortsätter att utmana hundarna med viltspår. För oss är detta vardagsnjutning!

Inget husbilsåka den helgen som är nu beroende på andra aktiviteter, bland annat en ”50-års kris” där en av våra kompisar ska fira att även han inleder andra halvan av sitt första sekel, det ser vi fram emot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s