En tillbakablick på ytterligare ett år!

Hundarnas år

Året som gått har varit ett rätt jobbigt år vad gäller våra hundar. Vi fick ju ta bort både Izidor och Atlas i februari då båda två drabbades av cancer på kort tid. Från helt friska hundar till deras sista andetag gick på bara någon vecka. Båda två saknas oss något enormt men vi har fyllt en del av tomrummet med hjälp av Gaston som är halvbror till vår underbara Knasen, tack till underbara Lena och Christer som låter oss ”köpa hund” av dem! Tänk vilken glädje dessa pälsmonster ger oss!

Det gäller att passa på att njuta av tiden man har med pälsklingarna, för oss är tiden kort men för dem är det nästan hela livet! Mycket glädje får vi av dem och många nya vänner har vi träffat genom vårt gemensamma intresse för hundar.

Familj och vänner

Vi har förmånen att ha både familj och goda vänner omkring oss som vi tycker om att umgås med även om tiden inte räcker till för att träffas tillräckligt ofta. Patrik, Ellen, Junie och alla andra i norrlandsfamiljen försöker vi träffa minst en gång i månaden även om jag ofta måste vara hemma med hundarna (precis som min morfars fru, Aina, alltid behövde vakta hundarna…) men när vi kan ta med oss hundarna i husbilen och umgås utomhus så träffas vi allihopa. Joakim har ju fått jobb som innebär rätt långa resor till och från arbetsplatsen så det är svårare för honom att hjälpa till med hundarna numera.

När jag skriver om Norrland måste ju hela gänget vi träffat genom Kennel Sangold nämnas! Underbara människor allihop som bjuder på sin tid för att umgås, ofta med kort varsel, när vi råkar vara i närheten. I närheten i Norrland innebär inom någon timmes resväg till skillnad från här nere när man ser det som inom några minuter eller kanske en kvart. Vi ser fram mot att träffas fler gånger oavsett om det är i samband med utställning eller av helt andra skäl.

På närmare håll men ändå mer sällan har vi våra underbara vänner Helena och Göran som vi har överraskat ett par gånger på campingar. Vår underbara änglahund Atlas kommer ju från dem men vi träffades då vi köpt Golden Retriever från samma kennel betydligt tidigare. I år träffades vi i samband med Görans födelsedag efter många turer i planeringen, det blir knepigt när båda fruarna jobbar natt och helger samtidigt som Göran är väldigt aktiv i hundvärlden.

Tyvärr är inte alla våra vänner med oss längre. Magnus, som vi lärde känna när jag började på Onoff för över 20 år sen, gick bort hastigt strax efter sin 50:e födelsedag vilket kom som en shock för alla. Vi umgicks inte speciellt ofta eller nära men vi har bott nära varandra i många år och haft många roliga samtal när vi träffades i samband med våra söners skola eller på promenader med eller utan hundar.

För ungefär två månader sedan gick en annan vän bort alldeles för tidigt. Vi bor nära varandra och har fått kontakt via vårt gemensamma intresse för hundar. Även här tänker vi ofta på de som är kvar i saknaden efter Tina.

Resor

En del som blir enklare i planeringen är ju att vi tar med oss vårt eget hus när vi rullar iväg för att träffa vänner som bor lite längre bort. Till årets viktigaste resa tog vi dock båt när vi åkte till Möja för att hämta hem Gaston och samtidigt hjälpa Christer och Lena med leveransen av övriga kullsyskon. En mycket trevlig resa på alla sätt.

Vår husbil tar oss runt i vårt underbara land och i år blev det två längre resor, den ena norrut där vi vände i Umeå och den andra åt söder där vi vände i Ullared. Givetvis blev det ett par turer upp till Alnön för att umgås med hela familjen där uppe och hjälpa till lite med snickeriverksamhet på lillstugan. Några helgresor har vi hunnit med utöver det där den längsta var på midsommar då vi hamnade ute hos Kent och Åsa på Alnön bara för att vi trivs bra ihop alla som var där.

En av höjdpunkterna för årets resor var givetvis att träffa alla underbara vänner uppe i norr när vi fortsatte norrut från Sundsvall och stannade i Örnsköldsvik för att sedan köra till Docksta och träffa Birgitta och Leif men även Lotta som kom förbi med våra hundars mamma, Grytan, och Gastons pappa, Herman Kul att se var grabbarnas energi kommer ifrån!

Vi fortsatte sedan upp till Umeå bara för att vi kände för det och tog nervägen över Hoting med ett mycket trevligt stopp i Kramfors där vi passade på att träffa Anders och Linda som har Lexi som är syster till Izidor som vi tyvärr miste i februari. Lite snyggt hade vi planerat in i tid så vi skulle vara där när de inte hade sin restaurang LAT öppet. Resan avslutades precis som den började: på Alnön med Kent, Åsa, Ellen, Patrik och Junie!

Vi tog som sagt även en resa i landets södra delar vars enda ”plan” var att Helén ville till Ullared och helst inte på helgen. Vi åkte helt enkelt dit vi kände för på morgonen vilket resulterade i onödigt många timmar i bilen mellan platserna vi besökte eftersom det blev kors och tvärs mellan bland annat Mariestad, Ullared och vårt hem i Haninge. En rätt kul och avslappnad resa på många sätt!

Givetvis har vi gjort ett antal helgturer utöver de längre resorna bara för att njuta men det är svårt att hitta tiden när vi arbetar som vi gör och dessutom tränar våra hundar antingen själva eller tillsammans med andra.

Planer för nästa år

Nästa år är en del av planen (för tredje året) att åka till Skåne som vi aldrig har besökt utan bara passerat. Vi kommer sannolikt att åka till Alnön även detta år för att träffa hela storfamiljen där uppe men vi har inte planerat något i tid än så länge. Vi kommer givetvis att träffa Patrik, Ellen och Junie så ofta tiden räcker till, just nu är de på besök över nyåret, vilket givetvis har lett till massa underbar tid tillsammans!

I övrigt är inget speciellt planerat (vad jag vet i alla fall) så vi får se vad det blir helt enkelt!

Vi önskar er alla ett Gott Nytt År oavsett vad ni väljer att fylla det med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s