En helg med härligt umgänge och utställningar!

I fredags packade vi bilen och åkte till Västerås för att möta upp våra uppfödare, Lena och Christer. Planen var att ha en skön helg och delta i två inofficiella utställningar för att träna våra yngre hundar inför de officiella när vi väljer att anmäla dem dit.

Scandic var valet och det fungerade utmärkt! Bra mat i restaurangen och rummen motsvarar det man kan förvänta sig. Vi avslutade båda kvällarnas snackande på vårat hotellrum där det visade sig att vi tagit med kompletterande snacks som passade ihop, helt utan planering kan det bli riktigt bra!

Första gången för Gaston på hotell och första gången han blir lämnad ensam i ett för honom okänt rum, lite orolig i början men han kopplade snabbt av och vi hörde inte ett ljud från rummet när vi lämnade honom för att äta, mycket trygg kille även om han har väldigt mycket energi!

Lördagens utställning var i ett kallt ridhus i Hallstahammar där vi blev överraskade av att vår mycket gode vän Göran var på plats för att ställa ut sin tik Diza, han lyckades dessutom ta en sväng iväg och få henne godkänd på doften Eukalyptus och ögonlysa henne med godkänt resultat! Han behövde dock lite hjälp med att skriva pappren så Helén fick fixa den biten under tiden han visade upp Diza i ringen.

Resultatet var en av de bästa kritiker jag sett! Han blev placerad som 4: bästa hanvalp efter mer namnkunniga utställare så vi är väldigt nöjda med insatsen!

Andra dagen trodde man nästan att vi var i fjällen! VI var dock i Eskilstuna, närmare bestämt Vilsta Sporthotell som var lite mer än ett hotell med en idrottshall där utställningen var utöver alla vinteraktiviteter som vi såg utanför. Betydligt trängre i hallen och även ovanligt små ringar för utställningen. Arrangörerna, Newfoundlandhundklubben, hade satt ungefärliga starttider så vi behövde inte vara där när de öppnade utan kunde dyka upp vid tio-tiden och fortfarande ha tid för hundarna att vänja sig vid en ny miljö och ett golv som de inte testat förut.

Resultatet blev ännu bättre denna gång men han vann över betydligt fler på lördagen… Den enda som slog honom var hans syster som blev Bäst I Rasen! Totalt 5 rosetter och en leksak blev det som följde med hem.

En mycket bra helg i goda vänners lag som fortsatte med något som jag längtat efter! När vi lagt oss och precis höll på att somna ringde vår underbara granne Sara och sa att det är norrsken! Jag for ut och fick se mitt första norrsken hemma hos oss! Norrskenet syntes precis utan kamera när jag kom ut men sen kunde man se det ett tag till genom mobilens kamera. På måndagskvällen var vi beredda och jag gick ut vid kvart i tio ungefär och ropade ut Helén direkt så även hon fick se norrsken hemma hos oss, hon har ju sett ännu bättre uppe i Sundsvall förra året men nu även hemma.

Efter hundpromenaden gick jag ut ett tag till och då var det ännu bättre och bilden längre upp kommer från den sessionen. Häftigt kan man lugnt säga!

Jag tog en del bilder och filmade lite givetvis. Jag satte ihop allt till en film på några minuter som ligger på vår Youtube-kanal.

Jag har två olika kanaler på Youtube men den som filmen är publicerad på är den som hänger ihop med vår blogg, den andra är jobbrelaterad och är inte öppen. Jag har inte lagt någon energi på filmskapande utanför hunderiet och jobbet men det kanske vi ska bli bättre på i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s