Förra veckan hände en del!

Förra helgen fixade jag till husbilen inför de kommande verkstadsbesöken och allt fungerade precis som det ska, det var barmark och inga problem att köra bilen på de allt annat än vinteranpassade däcken. Den startade snällt även om den gick lite rått i början.

Inte direkt varmt men en enda liten plusgrad sa bilen att det var i alla fall. Bilen är fortfarande rätt tom på saker eftersom vi inte har några planer på att åka förrän efter påsk. Först måste vi ju upp till Sundsvall och fira Junie som fyller tre år och Ellen som fyller många fler år!

Med måndagen kom snön ordentligt och bilen skulle in på tisdagen. Inte direkt önskeväder om man säger så. Caravanhallen ville inte ha in bilen på måndag eftermiddag (hade passat mig bättre) utan halv sju på tisdagsmorgonen startade vi bilen och borstade av snön, jag hade redan vid sextiden varit ute och satt på värmecirkulation till motorn så den startade ännu snällare än den gjorde några dagar tidigare. Helén körde före med personbilen och jag körde väldigt försiktigt och sakta till verkstan, det gick bra mest hela tiden men det var halt! Den var färdig på eftermiddagen och då hade det smält undan på de lite större vägarna. De hittade lite fukt i ena garagedörren men det är troligtvis kondens enligt teknikern som vill att vi åker in när det varit varmt ett tag.

På torsdagen åkte jag förbi Torvalla LCV för att höra om de ville ha in bilen på eftermiddagen eller fredag morgon som det stod i bokningen, jag var välkommen direkt att lämna bilen så jag åkte hem och bytte till husbilen medan Helén sov efter nattens arbete. När jag lämnat ifrån mig nycklarna och tänkte åka hem tyckte de att jag kunde vänta så tog de in bilen direkt och det var ju bara oljebyte och koll med bilens dator om den mår bra så jag satt ner trekvart kanske så var bilen färdig! Hela tiden var tjejen i kundmottagningen ett enda stort leende, jag lämnade verkstan med en bättre känsla en normalt trots att plånboken blivit lite magrare.

Vädret har ju varit lite av varje den senaste veckan med rejält med snö med den skönhet och de besvär det innebär för att senare i veckan ha några plusgrader, strålande sol och fika på altanen.

För att verkligen passa på att njuta blev det även lite annat gott! En flaska Höga kusten bubbel sitter aldrig fel men passar ännu bättre när livet känns så rättvist som det gjorde i söndags.

I fredags åkte vi till Caravanhallen igen men nu var det inte för ett verkstadsbesök utan de hade ett litet jippo med erbjudanden och soppa. Som vanligt fastnar jag för Carthagos bilar men blev överraskad av att jag inte kunde stå raklång i en av dem, jag är ju 185 cm men det finns ju gott om människor som är längre! Inget handlat den dagen.

På lördagen åkte vi till Caravan Stockholm på Kistamässan för att titta på mer bilar och tillbehör från fler leverantörer på en gång. Här var vi inne i en likadan Carthago som dagen innan och suget finns där men prislappen är ju lite väl hög i jämförelse med vår kära Dethleffs Trend! Det enda inköpet blev en batteridriven fläkt som vi såg på en Youtube-kanal som vi följer, PAMOS ON TOUR, den blir säkert praktisk i sommar men ännu mer när det är lite kyligare utomhus.

Väldigt kul var det att träffa Mike från ME Camping – AdVanture som jag har följt sedan många år, först via numera insomnade husvagnsforum på den tiden vi hade husvagnar och numera mest via deras Youtube-kanal. Mycket trevlig i sina filmer och minst lika trevlig och nära till skratt när man ”hoppar på” honom på en mässa. Jag såg några till Youtubers på mässan men ingen som vi hälsade på.

Mike tyckte att vi absolut skulle skaffa vinterhjul och köra året runt vilket vi inte gjort hittills beroende på tidsbrist under vinterhalvåret. Helén jobbar två helger av fem och minst en gång i månaden blir det till att träffa Patrik, Ellen och Junie och då blir det bara inte mycket kvar till sånt vi vill göra tillsammans så tiden är tyvärr svår att få ihop om vi ska hinna ut med husbilen också. Vi får se vad vi kommer fram till. Det kan ju till exempel bli lite resor till Sundsvall om vi hittar någon plats där vi kan stå med husbilen, enda gången som vi känner att bilen är lite väl lång är när vi ska parkera i städer, då blir det även lite enklare mer hundarna.

Vi träffade även lite kompisar som numera är inne på sin andra husbil, lika kul som vanligt att träffa dem!

Idag (måndag) släppte Brygghus 19 sin #Kommaframöl som sålde slut på 30 minuter! Helt otroligt vilket tryck det blev. Helén skulle beställa på systemet men det var slut redan då, de släppte några plattor till på eftermiddagen och jag lyckades beställa en flak! Nu får man vänta tills de kommer till vårt lokala bolag och sen måste ju husbilen ut så man testar den till det den är tänkt.

Tack för den här gången, får se när jag skriver nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s