Födelsedagar, påsk och viltspår

Som vanligt har det varit ett litet uppehåll på bloggen, lusten har helt enkelt inte funnits även om det hänt en del som är värt att skriva om. Inlägget blir alltså som vanligt lite spritt i sitt fokus.

Födelsedagar och påskfirande

Vi åkte upp till Sundsvall för att fira Junie och Ellen en vecka i förskott eftersom Helén jobbade när de fyllde ”på riktigt”. Som vanligt hade vi lite presenter med oss och firade både mor och dotter ordentligt!

När vi ändå var uppe för födelsedagarna så firade vi påsk tillsammans med familjen däruppe inklusive Ellens mamma och mormor. På söndagen kom även Kent dit efter sin lilla ”semester” i varmare klimat. Mycket trevligt att träffa allihop!

Det är alltid kul att åka upp och den här gången blev det fredag till måndag så det blev en dag extra jämfört med en vanlig helg.

Ellen fyllde på fredagen, Junie på lördagen och för att få en perfekt avslutning på den helgen vi inte var där har även Patrik namnsdag på söndagen!

Viltspår

Som jag har skrivit flera gånger förut sysslar vi med viltspår som träning och även en väg till att meritera våra hundar. I januari gick Helén och Gaston anlagsprovet och givetvis klarade de det utan problem. Efter det kom en period av träningsspår för att lära honom de nya momenten som kommer i Öppenklass. När vi bokade för träningsspår blev två av tre avbokade på grund av vädret, snö är en av de få saker som gör att spåren inte går att genomföra i tävlingsformen, är det ett riktigt eftersök är vädret inte nödvändigtvis ett hinder. När Helén väl lyckades boka en tid efter att våren anlänt till södra Stockholm övertygade domaren Helén att det inte var läge för ytterligare ett träningsspår utan det var dags för ett prov!

Vi gör oftast som Lena säger när det gäller viltspår, det är ju trots allt hon som dömer i spåret. Den tolfte april gick de sitt första spårprov i öppenklass och klarade det utan några problem! Redan nästa dag fick de tid igen och klarade även det utan problem. Båda de spåren gick de för Lena och minst ett spår måste genomföras med en annan domare så Helén kontaktade Fredrik som har sin spårmark i Älta och fick tid i söndags.

Lite mer nerver när det kan vara det sista spåret innan Gaston kan titulera sig Svensk Viltspårchampion och får prefixet Se VCH i stamtavlan. Vi kom som vanligt i god tid, vädret var bra och Fredrik hade precis avslutat ett prov med en annan hund som klarade sitt tredje. Jag väntade som vanligt vid bilen, den här gången tillsammans med Anki som är en god vän inom hundvärlden med hund från samma uppfödare som oss och ett stort intresse för viltspår som träningsform.

Givetvis klarade de även det avgörande spåret! Helt underbart att träningen och Heléns erfarenhet ger så bra resultat i skogen!

En rolig detalj i det hela är att vi lyckades övertyga även Anki att gå viltspårsprov med sin Svenne! När Helén och Gaston gått sitt första spårprov pratade vi lite med Lena och Anki skulle ju gå ett ”träningsspår” dagen därpå, strax efter att Helén gått sitt andra prov, resultatet var ju att även Anki gick sitt första spår i öppenklass. Även Anki gick ytterligare ett med Lena och ett avslutande med Fredrik, hela tiden en dag efter Gaston och Helén. Resultatet blev givetvis att även Svenne är godkänd i tre spår och kan titulera sig Svensk Viltspårchampion! Stort Grattis till Anki och Svenne!

Husbilen

Där har inte mycket hänt sedan servicarna men idag var det dags för besiktning. Vår bil är ju över 3,5 ton så den ska ju in i lastbilshallen, den ska dessutom besiktigas var 12:e månad istället för var 14:e som gäller för personbilar, och den besiktningen sköts av två personer samtidigt och kostar också ungefär dubbelt så mycket. Även detta år blev den godkänd utan minsta anmärkning, inte så konstigt med tanke på hur få mil den rullar mellan servicetillfällena jämfört med våra personbilar.

Vi har ju även fått hem lite #kommaframöl! Vi hängde ju på låset, det var ändå slut men lyckades ju beställa när det släpptes några flak till senare samma dag. Nu är det med andra ord bara att sätta fart med husbilandet, först ska dock Helén jobba den här helgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s