Karlskrona

Efter Gotland blev det Karlskrona och Dragsö camping.

Vi hade höga förväntningar på campingen efter allt vi läst inför besöket. Tyvärr är platsen vi bokat nästan helt befriad från gräs och det står en stor ek lagom placerad så vi inte kan dra ut markisen.

Vädret har inte direkt varit det man vill ha på semestern men regnet behövs… Helt torrt på marken efter max en halvtimme säger lite om hur torrt det är.

Första dagen promenerade vi in till centrum i jakt på Rosenboms staty vid amiralitetskyrkan. Trevlig stad med breda cykelbanor och trottoarer.

Rosenbom finns även i mindre upplaga på campingen minigolfbana.

Andra dagen (idag) lämnade vi hundarna i bilen och cyklade till marinmuseet. Gratis inträde och otroligt bra utställningar. Extra roligt att gå ner i vrakgången som går under vattennivån och har fönster ut mot hamnen. Både lämningar, fiskar och maneter fick vi se!

Det ligger tre fartyg längs kajen som besökare får gå ombord på, också kul även om inte hela fartygen är tillgängliga.

En hel avdelning handlar om ubåtar där besökare kan gå ombord på en av de utställda (den största och modernaste).

Vi avslutade det besöket med varsin våffla med grädde, glass och sylt på den lilla glassbaren precis vid bron.

På vägen tillbaka gick vi in på Blekinge läns museum, inte gratis, för ett se om vi hittade en vävnad som Peters farmors mormor skapat och det gjorde vi!

Ett litet museum som trots allt var värt inträdet. Museet består av flera hus med gångar mellan, ett av dem var ägnat åt en glaskonstnär som skapat bland annat dessa.

När vi kom tillbaka fick vi tyvärr höra att Atlas som vanligt uttryckt sitt missnöje över att bli lämnad rätt så högljutt!

En GT senare följt av att Helén snabbstädat bilen börjar lugnet komma tillbaka!

En kommentar

  1. […] Husbilen står där den står och vi längtar precis som alla andra efter att åka iväg men än så länge har vi inte några vinterdäck och brukar dessutom ha ont om tid den kalla delen av året pga jobb så det är som det är. Planerna för nästa år låter ungefär som planerna för det här året, alltså Sundsvall och vidare norrut minst en resa men vi börjar även bli sugna på att utforska Skåne som vi aldrig egentligen besökt utan bara passerat. Min pappa är ju från Blekinge så där har jag varit en del när jag var mindre men det har varit centrerat kring släkten och jag vet att det finns mer att se än det vi såg sommaren 2019. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s