Hällingsåfallet och vidare till Strömsund

Idag åkte vi från Mesvattnet där vi övernattat på en helt OK parkering. Fin utsikt och inga som helst faciliteter. Första delmålet var Hällingsåfallet som alla säger är helt underbart, de har helt rätt! Mäktigt är bara förnamnet!

Vi åkte givetvis in ”fel” väg eftersom vi av någon anledning missade det första alternativet i Gäddede. Resultatet blev 3 mil på rätt dålig grusväg istället för 2 på en betydligt bättre, den var dock otroligt mycket bättre än RV90! Vi körde hela vägen fram eftersom Knasen inte får gå speciellt långa sträckor än så länge, nu blev det bara en kort promenad på väl preparerad ”stig” fram till fallet. Parkeringsplatsen är OK för kanske 15 bilar men det finns fler möjligheter att stanna längs vägen, bland annat vid startpunkten för en vandring på 2 km upp till fallet längs vattnet (den tar vi nästa gång!).

Runt fallet har det satts upp välbehövliga staket och varningar för de rätt uppenbara riskerna som finns med höga stup och enorma mängder vatten som faller!

Många som fotade med allt från mobil till rejäla kameror på stativ, själv körde jag med en medelväg med min Canon EOS6D utan stativ.

Vägen tillbaka till asfalten och vidare till Strömsund körde vi enligt Waze, en app som oftast leder oss rätt. Resultatet av det smartare vägvalet skulle vara 15 minuters vinst och då fick vi ändå köra rätt många mil från grusvägen för att komma fram till den väg vi svängde in på tidigare! Vägen är inte speciellt bred så får man möte gäller det att använda mötesplatserna som finns lite här och där.

Efter den upplevelsen åkte vi till Strömsund där vi senast stod 2017 på vår förra norrlandsturné. Den här gången fick vi plats 66 som är direkt vid vattnet. Vackert men tyvärr är temperaturen runt 15 grader så vi satte oss inne i bilen efter maten. Vill ni läsa mer om den platsen så titta här! Även denna gång köpte Helén sina älskade baconchips på Dollarstore men ingen lampa denna gång!

När jag gick ut med Izidor och Atlas kom det en bil och tutade på oss, det var Gabriella som vi träffat genom Kennel Sangold där vi båda köpt hundar. Gabriella hade sett att vi checkat in på campingen och hade ögonen med sig. Kul att träffas helt oväntat!

Om ni åker Vildmarksvägen så missa inte Hällingsåfallet!

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s